preskoči na sadržaj

Osnovna škola SPINUT

Vijesti

DANI KRUHA

Autor: Diana Nikolić, 28. 10. 2015.

POSJET ANTONIČINOM MLINU U ŽRNOVNICI

 

Antoničin mlin

Što je žrvanj? Kako se melje žito? Koje je brašno zdravije? Kako umijesiti kruh?

Odgovore na ova, i još mnoga pitanja, učenici drugih razreda dobili su u Antoničinom mlinu u Žrnovnici.  Nakon što im je mlinar u starom mlinu opisao proces nastajanja brašna, učenici su od pripremljenoga tijesta sami oblikovali kruščiće koje su potom nosili na pečenje u krušnu peć.  Najveći užitak bio je kušanje peciva na obližnjoj livadi i natjecanje u tradicijskim igrama. Koja je grupa prva doskakutala u vrećama ili koja je bolje potezala konop? Nije ni važno.  Najvažnije je da su, uz miris kruha i šum rijeke Žrnovnice, učili, igrali se i družili.

 


Priloženi dokumenti:
1..JPG (956.30 KB)
2..JPG (587.43 KB)
3.JPG (725.95 KB)
4..JPG (651.94 KB)
5..JPG (763.16 KB)
6..JPG (600.85 KB)
7..JPG (1.27 MB)


CMS za škole logo
Osnovna škola SPINUT / Teslina 12, HR-21000 Split / os-spinut-st.skole.hr / ured@os-spinut-st.skole.hr
preskoči na navigaciju