preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Spinut" Split

 > EU projekti  > Erasmus+  > Švedska
 

                                                                   

http://www.profil-klett.hr/skolski-portal/erasmus-program

http://dalmatinskiportal.hr/zivot/uciteljice-os-spinut-na-strucnom-usavrsavanju-u-stockholmu/7861

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/303793/Default.aspx

 

Povratkom iz  Stockholma  završene su još tri mobilnosti u sklopu Erasmus+ programa, a u  okviru projekta koji se pod nazivom Na putu inovacija provodi u Osnovnoj školi Spinut u Splitu. Naime, u domeni K1 mobilnostī  koje se organiziraju u svrhu profesionalnog razvoja učitelja, u švedskoj prijestolnici boravile su tri učiteljice OŠ Spinut.

Učiteljica razredne nastave Lidija Čajkušić i učiteljca hrvatskog i talijanskog jezika Anamaria Sabatini stručno su se usavršavale u sklopu tečaja Smile koji obuhvaća  znanja koja se tiču korištenja nacionalnih kulturnih baština i muzeja kao izvora za učenje i podučavanje te razvijanje svijesti o različitim aspektima identiteta. Na tečaju se učilo o važnosti uloge muzeja u europskom obrazovanju i važnosti suradnje škola i muzeja te o metodama e-učenja u izvanučioničkoj nastavi. Govorilo se o važnosti iskustvenog učenja koje vodi do trajnog znanja te o učenju otkrivanjem u neposrednoj stvarnosti. Polaznicima je predstavljen i program za izradu mrežnog kviza te program za izradu animiranih videozapisa u svrhu učenja.

Učiteljica engleskog jezika Ivana Bokavšek pohađala je tečaj Digital Extra te je učila o korištenju mobilnih uređaja, računala i tableta u nastavi. Učila je o korištenju muzeja u istraživačke svrhe i upoznala se sa stvaranjem i korištenjem QR koda za lakše "čitanje" muzeja. Polaznici ovog tečaja učili su i o potrebi otvaranja muzeja školama, o  primjeni digitalne izložbe te stvaranju virtualnih tura i razgleda bilo muzeja bilo grada. U svrhu stvaranja i razvijanja europske dimenzije suradnje škola uspostavljena je suradnja sa školama i kolegama diljem Europe te je ostvaren opsežniji uvid u europsko obrazovanje.

Polaznici tečajeva iz različitih europskih zemalja učinili su učenje i boravak zanimljivijim. U ugodnoj radnoj atmosferi učitelji su razmijenili primjere dobre prakse iz vlastitih iskustava, a u sklopu tečaja polaznici su posjetili i muzeje Stockholma. Posljednjeg dana tečaja polaznici su u Muzeju znanosti i tehnologije u televizijskom studiju snimili televizijski program gdje su izravno u programu govorili o njihovom boravku  u Švedskoj.

 

                 

https://youtu.be/DblnJT-n1YY

https://youtu.be/bfJT6lf-DGU

http://https://youtu.be/-W0xhfe-cTs

E- knjiga o Dioklecijanovoj palači

 

 

 

 

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Me unarodni projekt - SVEDSKA2.pdf


Erasmus +
SPINUT ONLINE
OGLASNA PLOČA
Poduženi boravak

      

     Program produženog boravka

Pilot projekt

e-Dnevnik

BIBLIOTEKA
60. godina škole
Prometna učilica

 
VJEŽBAONICA
Jelovnik

 

PRODUŽENI   BORAVAK

 

Troškovi prehrane za

ručak iznose 17 kn/dan

za učenike koji žele

koristiti usluge

školske kuhinje.

Priloženi dokumenti:
Jelovnik sk god 2018 2019.doc

SafetyNet

  

        Znaš li se zaštititi

              na internetu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2010.

Ukupno: 595628
CMS za škole logo
Osnovna škola "Spinut" Split / Teslina 12, HR-21000 Split / os-spinut-st.skole.hr / ured@os-spinut-st.skole.hr
preskoči na navigaciju