preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Spinut" Split

Međunarodni dan dječje knjige 2.04.2017.

U sklopu kampanje "I ja želim čitati" obilježen je međunarodni dan dječje knjige 2.04.2017.

Učenici 3. c razreda su, uz vođenje logopedinje Dajane Knežević i učiteljice Dijane Dvornik, osmislili i izradili reklamne plakate za pet odabranih dječjih knjiga.

Željeli su zanimljivim plakatima potaknuti djecu na čitanje knjiga, a posebno djecu s teškoćama čitanja. Na kraju su učenici predstavili svoje plakate.
Reklamni plakati su izloženi u holu naše škole

 


Svjetski dan kazališta 27.03.2017.

U sklopu kampanje "I ja želim čitati" obilježen je svjetski dan kazališta je u našoj školi. Svjetski dan kazališta bio je prilika da se pokaže kako poteškoće u čitanju i pisanju (disleksija i disgrafija) nisu prepreka u izražavanju kroz riječi, glumu, likovno stvaralaštvo. Svi učenici 5.a i 5.b razreda su, uz vođenje profesorice hrvatskog jezika Ljiljane Longin i logopedinje Dajane Knežević, ravnopravno sudjelovali u osmišljavanju i izradi igrokaza, kazališnih scena, kostimografije. Nakon toga su učenici predstavili svoje radove.

Odabran je jedan igrokaz: "Bubamarine muke". Učenici su zajedno s logopedinjom i profesoricom hrvatskog jezika pripremili i izveli igrokaz učenicima 5.-ih razreda u knjižnici naše škole.

Zahvaljujemo piscu Marinu, kostimografkinji Luciji i glumicama Bruni, Barbari, Lani, Ivoni i Klari.


Svjetski dan poezije

U sklopu kampanje "I ja želim čitati" u našoj školi je obilježen Svjetski dan poezije 21.03.2017.

Logopedinja škole je održala radionice s učenicima 4.a, 4.b i 4.c.  
U uvodnom dijelu učenici su upoznati s obilježavanjem Svjetskog dana poezije kao i s poznatim pjesnicima i književnicima s disleksijom. Nakon što je učenicima pročitana pjesma hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića "Ljubav", učenici su likovno (u obliku plakata) i pismeno (kratkim izjavama) izrazili svoj doživljaj pjesme.
Radovi učenika su izloženi u holu škole. 

  

 

 

 

 

    

   

 


Međunarodni dan čitanja naglas

U sklopu kampanje "I ja želim čitati" u knjižnici OŠ Spinut je obilježen Međunarodni dan čitanja naglas.

Učenici 7.r. Margarita Šunjić i Antonio Šimundža te učenica 8.r. Gabriela Bošnjak su čitali naglas priču "Mačke naopačke" učenicima 1. razreda i priču "Crvena bojica" učenicima 2. razreda. Učenici 1.razreda su nakon slušanja priče crtali naslovnicu priče. Učenici 2.razreda su nakon slušanja priče rješavali kviz o priči te također crtali naslovnicu.

Likovni radovi učenika su izloženi u holu škole te u učionicama učenika 1. i 2. razreda. Učenici su rado sudjelovali – pomno slušali priču i ilustrirali naslovnicu priče te su izrazili želju družiti se ponovno u školskoj knjižnici.


Svjetski dan djeteta 20.11.2016.

Izložba radova učenika


Povodom Svjetskog dana djeteta koji se obilježava 20. studenog, u sklopu kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „ I ja želim čitati“, priređena je mala izložba likovnih i literarnih radova učenika svih generacija. Učenici su prikazali svoje viđenje  dječje uloge u svijetu i još jednom nam dokazali da su naše najveće bogatstvo.
 

Ovim putem pozivamo roditelje, obitelj i prijatelje naših učenika da dođu pogledati našu malu izložbu koja je izložena u atriju škole od 22. studenoga 2016.


"I ja želim čitati"


Erasmus +
SPINUT ONLINE
OGLASNA PLOČA
Poduženi boravak

      

     Program produženog boravka

Pilot projekt

e-Dnevnik

BIBLIOTEKA
60. godina škole
Prometna učilica

 
VJEŽBAONICA
Jelovnik

 

PRODUŽENI   BORAVAK

 

Troškovi prehrane za

ručak iznose 17 kn/dan

za učenike koji žele

koristiti usluge

školske kuhinje.

Priloženi dokumenti:
Jelovnik sk god 2018 2019.doc

SafetyNet

  

        Znaš li se zaštititi

              na internetu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2010.

Ukupno: 595634
CMS za škole logo
Osnovna škola "Spinut" Split / Teslina 12, HR-21000 Split / os-spinut-st.skole.hr / ured@os-spinut-st.skole.hr
preskoči na navigaciju