preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Spinut" Split

 > Projekti
Vijesti

eLektire - lektire besplatno na Internetu

Autor: Administrator , 29. 6. 2010.

Na inicijativu i uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa, a u realizaciji "Bulaja naklade" i CARNeta, na adresi http://lektire.skole.hr su dostupna cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire i šire. Pristup sadržajima je besplatan, a dostupni su učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima uz korištenje elektroničkog identiteta AAI@EduHr.

U doba široke ekspanzije Interneta i brzih veza, objavljeni sadržaj na Portalu za škole, u obliku posebnog weba s adresom http://lektire.skole.hr, poslužit će prije svega učenicima i njihovim nastavnicima, te školama i knjižnicama. Dostupne knjige korisne su i za razne istraživačke potrebe akademskoj zajednici. Sva djela mogu se za privatnu uporabu ispisati i čitati i na papiru. Na portalu je trenutno dostupno oko 200 knjiga.

Cilj projekta eLektire je da u dogledno vrijeme na webu budu dostupne sve osnovnoškolske i srednjoškolske lektire, kako obavezne i tako neobavezne, te ostala djela hrvatskih i stranih pisaca - sve pripremljeno prema uobičajenim standardima za objavljivanje lektirnih izdanja, te popraćeno odgovarajućim dodatnim sadržajima poput bilješki o piscu i djelu, napomenama i objašnjenjima, rječnicima manje poznatih riječi, raznim zanimljivostima, ali i slikovnim materijalima, zvučnim zapisima, te videom i drugim multimedijskim sadržajima.

Dodatne informacije moguće je saznati na http://lektire.skole.hr.
Erasmus +
SPINUT ONLINE
OGLASNA PLOČA
Poduženi boravak

      

     Program produženog boravka

Pilot projekt

e-Dnevnik

BIBLIOTEKA
60. godina škole
Prometna učilica

 
VJEŽBAONICA
Jelovnik

 

PRODUŽENI   BORAVAK

 

Troškovi prehrane za

ručak iznose 17 kn/dan

za učenike koji žele

koristiti usluge

školske kuhinje.

Priloženi dokumenti:
Jelovnik sk god 2018 2019.doc

SafetyNet

  

        Znaš li se zaštititi

              na internetu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2010.

Ukupno: 596269
CMS za škole logo
Osnovna škola "Spinut" Split / Teslina 12, HR-21000 Split / os-spinut-st.skole.hr / ured@os-spinut-st.skole.hr
preskoči na navigaciju