preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Spinut" Split

 

Zakladni skola Praha 3, Lupacova 1/1200, Czech Republic

http://www.lupacovka.cz/

Škola je organizirala CPD tečajeve za učitelje I osnovne obuke na području digitalnih kompetencija,tijekom posljednjih 20 godina. Sudjelovalo je preko 3000 sudionika te je više puta škola bila pohvaljena radi inovativnog I cijenjenog pristupa. 
Uloga škole u poučavanju nastavnika važna je I radi uloge škole kao jedne od vodećih u Pragu. Ravnatelj škole Milan Hausner je član supervizora češkog tima kvalitete I inspekcije NIQES te je jedan od autora kriterija izvrsnosti škola, koji se od 2015. Implementiraju u škole .Također je savjetnik CPD instituta (NIDV), posebno za ICT I digitalne tehnologije. Sudjelovao je u razvoju ICT Strategije do 2020 te je autor referentnih mjerila za Evaluaciju alata za korištenje digitalnih tehnologija te komparativne ljestvice najboljih online alata za učitelje. Objavio je I jedinstvenu interaktivnu knjigu o digitalnim tehnologijama, koja je osobita radi korištenja medija I online izvora u tekstovima za učitelje. Hausner je također radio kao savjetnik Ministarstva obrazovanja za ICT te u EUN kao član IWB odbora. Predavao je na desecima skupova o e-sigurnosi te  E-Safety oznaci. Škola pripada rijetkima sa zlatnom e-Safety oznakom, koja je izuzetna I unutar Češke.

Job-shadowing u Pragu  20.03. - 24.03.2017.

Sanja Čagalj, ravnateljica škole, zajedno s pedagoginjom Fadilom Zoranić i učiteljicom razredne nastave Vini Ballarin, u perriodu od  20.03. - 24.03.2017. bile su na stručnom usavršavanju u Pragu, u školi Zakladni skola Lupacova. Usavršavanje je dio Erasmus+ projekta U potrazi za kvalitetom/Traccing for qualityu,  u aktivnosti KA1 , za koji je škola dobila sredstva na natjčaju Agencije za mobilnost i programe EU. Ovo je prvi  (job-shadowing) posjet, od ukupno tri planirana projektom. U školi Zakladna skola Lupacovka tim je učio na koji način koristiti ICT u nastavi. Osim posjeta školi, djelatnike  je primila dogradonačelnica Praga 3, Mgr. Jaroslava Sukova  te bivši ravnatelj škole Milan Hausner a posjet Vijećnici pratili su i novinari. Više na linku:

http://skolypraha3.cz/chorvatsti-ucitele-v-ramci-projektu-erasmus-ziskavaji-zkusenosti-na-praze-3/

http://www.kizoa.com/Movie-Video-Slideshow-Maker/d105892201k4746255o2l1/zakladni-skola-lupacova-prague-job-shadowing

 

Agrupamento de Escolas do Forte da Casa, Portugal

 

http://www.aefc.edu.pt/

 

Učitelji škole educirani u za organizaciju inkluzivnih aktivnosti i promicanja jednakih mogućnosti.
Škola ima priličan broj nastavnika certificiranih za držanje tečajeva i edukacija i van škole, u vanjskom kontekstu, s dobrim znanstvenim podlogama. 
Škola također ima radnu skupinu odgovornu za interno ocjenjivanje nastavnika i ukupnih učeničkih rezultata.

Job-shadowing u Forte da casa 22.5.-26.05.2017.

http://slide.ly/gallery/view/713e31fb0ddea6542c42b4011d366cd3

Pedagoginja Fadila Zoranić, učiteljica razredne nastave Sanja Bilač, učiteljica likovne kulture Anica Bašić te učiteljica hrvatskog i talijanskog jezika Anamaria Sabatini, u periodu od 22.5.-26.5.2017. bile su u job-shadowing posjetu školi AEFC u Portugalu. Cilj mobilnosti bio je učenje o inkluzivnosj i multikulturalnoj praksi škole koju čine  učenici 30 različitih nacionalnosti.

 

Mentis sp. z o.o.

http://www.szkola-mentis.edu.pl/

Učenici sudjeluju svake godine u nacionalnom humanitarnom programu pod nazivom Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, koji prikuplja sredstva za djecu i starije osobe u bolnicama. Škole također sudjeluju u drugoj nacionalnoj akciji pod nazivom 'Polska Akcja Humanitarna'.Učenici su poduprli program, a učitelji sudjelovali u raionicama kako motivirati i aktivirati učenik.
Engleski se poučava koristeći CLIL metodu, povezivanjem engleskog s poučavanjem znanosti, književnosti, društvenih predmeta i matematike, što daje učnicima mogućnosti  kompetencije za lako komuniciranje u akademskim i društvenim okruženjima.
Također se potiču vježbe intelektualnog tipa, kako bi se učenicima pomoglo u učenju.
Svake godine učitelji sudjeluju u različitim radionicama koje im daju mogućnosti unaprjeđivanja svojih nastavnih metoda,  posebno opisno ocjenjivanje sa svim tehnikama kako bi se osigurala visoka kvaliteta obrazovanja.
Učitelji su prošli radionice o motiviranju studenata za rad na cjeloživotnim vještinama te izbjegavanje napuštanja škole. Učitelji uče o vlastitoj motivaciji u profesionalnom životu  te je škola osigruala mirno okruženje koje potiče razvoj nastavnika i učenika.
Koriste se ploče u svakom razredu, ali bi htjeli ojačati ICT vještine.
Tijekom lekcija građanskog odgoja poučava se poduzetništvo, kako bi se poučilo znanjima i vještinama potrebnima za aktiviranje u društvu te im se pružile cjeloživotne vještine.

 

 

 


Erasmus +
SPINUT ONLINE
OGLASNA PLOČA
Poduženi boravak

      

     Program produženog boravka

Pilot projekt

e-Dnevnik

BIBLIOTEKA
60. godina škole
Prometna učilica

 
VJEŽBAONICA
Jelovnik

 

PRODUŽENI   BORAVAK

 

Troškovi prehrane za

ručak iznose 17 kn/dan

za učenike koji žele

koristiti usluge

školske kuhinje.

Priloženi dokumenti:
Jelovnik sk god 2018 2019.doc

SafetyNet

  

        Znaš li se zaštititi

              na internetu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2010.

Ukupno: 596267
CMS za škole logo
Osnovna škola "Spinut" Split / Teslina 12, HR-21000 Split / os-spinut-st.skole.hr / ured@os-spinut-st.skole.hr
preskoči na navigaciju